Oat bites - chokladbollar utan gluten och laktos
Underbara chokladbollar som är fria från både gluten och laktos. Smaksätt dem med någon av våra förslag nedan, så blir de nästan som praliner!
- 6 dl AXA Glutenfria Havregryn
- 1 dl Glutenfri Havredryck
- 24 st färska dadlar
- 1 dl kallpressad kokosolja
- + någon smaksättning, se våra förslag i receptet nedan.
Mixa ihop samtliga ingredienser i en bra matberedare som klarar att mixa smeten. Smeten ska bli nästintill slät. Blanda i den smaksättning som du gillar bäst, det är bara din fantasi som sätter gränserna.
Smeten eller de färdigrullade bollarna håller sig fräscha i kylen i upp till en vecka om de är väl inplastade. Servera Oat bites rumstempererade, då kommer smakerna fram.
Lime & blåbär
Blanda i skal från två lime och rulla i blåbärspulver.
Aprikos & ingefära
Byt ut 12 dadlar mot 12 torkade aprikoser och smaksätt med 2 tsk färskriven ingefära. Rulla i hackad mandel.
Snickers
Byt ut kokosoljan i grundreceptet mot crunchy jordnötssmör och rulla i kakao.
Kardemumma & kokos
Blanda i 2 tsk stött kardemumma och rulla i rostad riven kokos.
Hallon & lakrits
Blanda i 1 dl mosade färska hallon, 1 dl extra havregryn och rulla bollarna i lakritspulver.