OVERNIGHT OATS - DEN PERFEKTA FRUKOSTEN!

Om du aldrig har hört talas om Overnight Oats förut, så ska vi ge dig en snabb introduktion. Overnight oats är havregrynsgröt som inte tillagas med värme – ingredienserna får istället vila tillsammans över natten i kylskåpet. På morgonen har du en krämig och god gröt, perfekt att äta direkt ur kylen. 

En smaksatt grötdessert

En kall gröt som gärna serveras tillsammans med andra godsaker. Blanda i vanilj, frukt och bär i dina Overnight Oats, och toppa med dina favoritnötter! Kolla in våra recept här nedan för inspiration. Och du, våga testa dig fram till din egen favorit. 

För att ge dina Overnight Oats lite extra kropp så är det trevligt att blanda i lite kvarg eller yoghurt, eller ett mjölkfritt alternativ. 

Häll gärna ner blandningen i en Mason Jar eller en annan burk som är lätt att tillsluta, så kan du ta med din Overnight Oats på språng, om det skulle vara stressigt på morgonen. 

Utan socker, gluten och mjölk?

Glutenfri Overnight Oats: Använd våra glutenfria havregryn. De är lika goda som vanliga havregryn, men odlade så de inte kommer i kontakt med vete.

Sockerfri Overnight oats: Ha i en halv mogen banan, honung eller lite sötningsmedel som t ex Stevia. Bananen ger en naturlig sötma, men bidrar även med alla andra nyttigheter den innehåller.

Vegansk Overnight Oats: Använd en växtbaserad dryck – Nötbaserade drycker, havre- eller sojadrycker eller liknande blandningar ger också en extra god smak på gröten.