Havresmulpaj med Äpple & Kanel

En klassisk smulpaj med havregryn, med underbara smaker av kanel och kardemumma. Havren ger extra smak och ett skönt tuggmotstånd!

Betyg
3,3/5 baserat på 1716 röster.
  • 40 minuter
  • 8 portioner
Ingredienser

3-4 äpplen
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
4 msk strösocker
1 ½ dl AXA Havregryn
1 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör

 

 

Så tillagar du receptet

1. Skär äpplena i skivor. Blanda äpplen, kanel, kardemumma och socker i en ugnssäker form.

2. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.

3. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.

4. Fördela degen över äpplena.

5. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i ca 20 min.