Davosgröt med rivet äpple, hasselnötter och yoghurt
Ett mättande och gott mellanmål, ja eller frukost, som håller flera dagar i kylskåpet! Enkel att förbereda natten innan och fulladdad med frukt och bär.
Ingredienser
- 4 dl AXA Havregryn eller valfri müsli
- 4 dl mjölk
- 1 rivet äpple
- 1 dl grovt hackade hasselnötter
- 150 g finhackade färsk frukt och/eller bär
- 2 dl naturell yoghurt 3 %
- 2 msk flytande honung
Så tillagar du receptet
1. Riv äpplet och blanda i en skål med havregryn/müsli och mjölk. Ställ i kylen över natten.
2. Nästa morgon: skär frukten i små bitar (eller använd bär) och varva med müsliröran och yoghurt i en tallrik.
3. Ringla över flytande honung. Toppa med grapefrukt, kiwi, hasselnötter och plommon.