Ugnsbakad gröt med mandel, honung och kokos
Lyxa till helgfrukosten med ugnsbakad gröt med extra smak av kokos. Med granola i gröten får du både crunch och extra god smak!
Ingredienser
- 3,5 dl AXA Granola Kakao, Mandel och Blåbär
- 3,5 dl AXA Havregryn
- 3,5 dl AXA Havregryn Steel Cut Oats
- 1,2 dl kokos
- 0,5 tsk salt
- 1,2 dl hel mandel
- 1 ägg
- 0,5 dl kokosfett
- 0,5 dl sirap
- 9,5 dl Kokosdryck
Topping
- 3,5 dl Valfri AXA Granola
- 3,5 msk honung
Så tillagar du receptet
1. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg, kokosfett, sirap och kokosdryck i en separat bunke.
2. Slå blandningen över de torra ingredienserna och blanda. Gör topping genom att blanda granola med honung.
3. Häll smeten i en form och strö över toppingen. Baka i ugn på 180°C i ca 30–40 min.