Jordgubbsfyllda chokladbollar
Vad är godare än hemmagjorda chokladbollar? Jo, kanske hemmagjorda chokladbollar med jordgubbar i. Enkla att göra, överraskande fina och galet goda!
Ingredienser
- 3 dl AXA Havregryn
- 100 g rumsvarmt smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kallt kaffe
- 20 st jordgubbar
Så tillagar du receptet
- Rör ihop matfett och socker. Tillsätt övriga ingredienser (förutom kokosflingorna och jordgubbarna) och arbeta ihop till en deg.
- Ställ den färdigmixade smeten i kylskåpet i minst 30 min medan du förbereder jordgubbarna.
- Skölj jordgubbarna noggrant och skär bort bladen.
- Dela smeten i lika många delar som du vill göra chokladbollar. Platta till en del i handen och lägg en jordgubbe i mitten, vik över kanterna och rulla smeten noggrant till en boll. Upprepa detta för alla chokladbollar.
- Rulla chokladbollarna i kokosflingor