Jordgubbsfyllda chokladbollar

Vad är godare än hemmagjorda än chokladbollar? Jo, kanske hemmagjorda chokladbollar med jordgubbar i. Enkla att göra, överraskande fina och galet goda!

Betyg
4,0/5 baserat på 8 röster.
  • Tillagningstid: 45 min
  • Ca 20 st
Ingredienser
  • 3 dl AXA Havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe
  • 20 st jordgubbar
Så tillagar du receptet
  1. Rör ihop matfett och socker. Tillsätt övriga ingredienser (förutom kokosflingorna och jordgubbarna) och arbeta ihop till en deg.
  2. Ställ den färdigmixade smeten i kylskåpet i minst 30 min medan du förbereder jordgubbarna.
  3. Skölj jordgubbarna noggrant och skär bort bladen.
  4. Dela smeten i lika många delar som du vill göra chokladbollar. Platta till en del i handen och lägg en jordgubbe i mitten, vik över kanterna och rulla smeten noggrant till en boll. Upprepa detta för alla chokladbollar.
  5. Rulla chokladbollarna i kokosflingor