God och nyttig frukost

Behöver en god frukost vara onyttig och en nyttig frukost torr och tråkig? Inte alls! Det går utmärkt att kombinera god och nyttig!

Träna dina smaklökar 

Vad som är gott är givetvis en smaksak – och också en vanesak! Många som är vana vid att alltid äta fruktyoghurt tycker att naturell yoghurt eller vanlig filmjölk är både surt och äckligt. Men det går att vänja sig. Ta det successivt.

Är du en fruktyoghurtälskare som vill äta mer hälsosamt och ”lära dig” att äta vanlig yoghurt så börja med att hälla i en tredjedel naturell yoghurt i din fruktyoghurt. Utöka mängden allt eftersom. Efter någon månad äter du förmodligen en hel tallrik naturell yoghurt och tycker till och med att det är gott. Är dina smaklökar vana vid söta smaker tar det helt enkelt lite tid för dem att tycka om det som inte är sött.

Samma sak med bröd. Tillhör du dem som älskar toastmackor, limpor och polarkakor? Kolla brödsortimentet i din butik och övergå sakta men säkert till lite grövre sorter. Vem vet, om ett halvår kanske det är du som sitter och njuter av en grov rågbrödsmacka?

 

Se till helheten 

Vill du fortsätta med din fruktyoghurt, de söta flingorna eller det ljusa brödet? Är det till och med så att du inte kan föreställa dig en morgon utan ett glas oboy? Lugn, även detta kan faktiskt ingå i en god och - i alla fall – ganska nyttig frukost!

Det viktiga är att se till hela frukosten och inte stirra sig blind på enskilda livsmedel. En frukost med oboy, en skiva vitt bröd och en tallrik fruktyoghurt med söta flingor är en riktig sockerchock för kroppen. Men vill du absolut dricka oboy så se till att äta en grov macka med schysst pålägg och ett kokt ägg till.

Hatar du grovt bröd? Ät ljust då, men till det vanligt filmjölk med osötad müsli.