Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen
Lyxa till helgfrukosten med kanelstekta äpplen och lönnsirap som topping på gröten! 🍎Mer frukostdessert än gröt om du frågar oss, mums!
Ingredienser
- 1 dl AXA Havregryn
- 1 ½ dl vatten
- 1 ½ dl mjölk
- ½ kryddmått salt
- ½ äpple, i skivor
- Smör eller olja
- Kanel
- Lönnsirap eller honung
Så tillagar du receptet
1. Blanda havregryn, vatten, mjölk och salt i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i 6-8 minuter, rör om då och då.
2. Medan gröten kokar så skivar du äpplet i smaka klyftor och steker i smör tillsammans med kanel och lönnsirap. Stek lätt till äpplet har mjuknat.
3. Toppa med äppelskivorna, och servera med mjölk eller vaniljkvarg.