Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen

Lyxa till helgfrukosten med kanelstekta äpplen och lönnsirap som topping på gröten! 🍎Mer frukostdessert än gröt om du frågar oss, mums!

Betyg
3,4/5 baserat på 834 röster.
  • Tillagningstid: 10 minuter
  • 1 portion
Ingredienser
  • 1 dl AXA Havregryn
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ kryddmått salt
  • ½ äpple, i skivor
  • Smör eller olja
  • Kanel
  • Lönnsirap eller honung

 

 

Så tillagar du receptet

1. Blanda havregryn, vatten, mjölk och salt i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i 6-8 minuter, rör om då och då.

2. Medan gröten kokar så skivar du äpplet i smaka klyftor och steker i smör tillsammans med kanel och lönnsirap. Stek lätt till äpplet har mjuknat.

3. Toppa med äppelskivorna, och servera med mjölk eller vaniljkvarg.