Hur gör man havregrynsgröt?

Gör en klassisk och god havregrynsgröt på spis för mysiga helgfrukostar eller gör snabbvarianten i micro för stressiga vardagsmorgnar. Fördelen med havregrynsgröt i micro är att det går på någon minut och dessutom slipper du att diska kastrullen – perfekt för hektiska morgnar!

Vill du ha färdig gröt utan att laga något på morgonen? Testa våra overnight oats! Overnight oats är havregrynsgröt som inte tillagas med värme utan ingredienserna får istället vila tillsammans över natten i kylskåpet. På morgonen har du sedan en krämig och god gröt, perfekt att ätas direkt ur kylen.

Pimpa din gröt

En god havregrynsgröt blir ännu godare om du toppar den rätt! Behöver du inspiration? Här är våra 3 bästa tips på hur du pimpar din frukostfavorit.

  1. Havregrynsgröt med jordnötssmör 🥜 Lägg i en ordentlig klick jordnötssmör när du kokar gröten. Fettet i jordnötsmöret ger gröten en härlig bakgrundssmak och gör att du står dig längre. 
  2. Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen 🍎 Hur får du den ultimata lyxgröten? Stek äppelskivor i smör, kanel och lönnsirap! 
  3. Havregrynsgröt med banan 🍌 Mosa ner lite banan precis innan du serverar gröten, det ger en god sötma och gör att du står dig fram till lunch.