Alla våra ingredienser

Acai

Acai liknar blåbär till utseendet och kallas ibland för "superbär". Bäret växer på acai-palmer i Sydamerika och dess smak påminner om en blandning av bär och choklad.

 

Acaipulver

Acaipulver är spraytorkad acaijuice.

 

Agavesirap

Agavesirap är en fruktossirap utvunnen ur inulin från blå Agave.

 

Ananas

Ananas är en frukt som innehåller fibrer, vitaminer och är en källa till C-vitamin.

 

Antioxidationsmedel

Antioxidationsmedel används för att hindra fett från att härskna och fruktbaserade produkter från att missfärgas. De medverkar också till att vitaminer som annars lätt förstörs bevaras bättre i livsmedlet.

 

Aprikos

Aprikos är en frukt som innehåller fibrer, vitminer och mineraler.

 

Aprikoser

Aprikos är en frukt som innehåller fibrer, vitminer och mineraler.

 

Arom

Aromer ger eller förstärker en önskad smak.

 

Askorbinsyra

Askorbinsyra, även kallad C-vitamin, tillsätts i mat som antioxidantionsmedel, för att bevara maten bättre.

 

Bakpulver

Bakpulver är ett hävmedel som som används för att ge en luftig konsistens.

 

Banan

Banan är en frukt som innehåller kolhydrater, B-vitaminer och kalium.

 

Bananarom

Bananarom tillförs för att förstärka den goda banansmaken.

 

Bananchips

Bananchips är friterad och honungsdoppad banan som ger en knaprig konsistens och söt smak.

 

Blåbär

Blåbär är ett bär som ibland kallas för "superbär" då de är en källa till vitaminer, mineraler, fibrer och andra positiva ämnen.

 

Blåbärsgranulat

Blåbärsgranulat är tillverkat av blåbär, maltodextrin och förtjockningsmedel och bidrar med en god, söt smak.

 

Blåbärspuffar

Blåbärspuffar är spröda havre-/rispuffar som är blandade i blåbärspulver.

 

Citronsyra

Citronsyra utvinns bland annat från omogna citroner. Den används i produkten som surhetsreglerande medel samt antioxidationsmedel.

 

Citrusfiber

Fiber utvunnen ur torkad citrusfrukter.

 

Cornflakes

Cornflakes är spröda flingor gjorda av majs som valsats och rostas och ger krispighet och sprödhet åt produkten

 

Dadlar

Dadlar är en frukt som innehåller fibrer, mineraler och som ger en naturligt söt och god smak.

 

Dinkel

Dinkel är en sorts vete, kallas också speltvete.

 

Dinkelflingor

Dinkelflingor är framställda av hel dinkel som skalats, ångats och pressats till flingor. De är en källa till mineraler, vitaminer och fibrer.

 

Dinkelpuffar

Puffar av dinkelvete.

 

Dinkelveteflingor

Dinkelveteflingor är framställda av hel dinkel som skalats, ångats och pressats till flingor. De är en källa till mineraler, vitaminer och fibrer.

 

Fett

Fett är det näringsämne som ger mest energi, 9 kcal per gram. Det finns i en rad livsmedel, både animaliska och vegetabiliska.

 

Fiber

Fibrer är själva skalet på spannmålskärnan. Det kan alltså komma från antingen vete, havre, råg eller korn. Fibrer håller tarmarna i trim, ger bra mättnadskänsla och är bra för blodfetterna (kolesterol).

 

Fiberberikade havregryn

Fiberberikade havregryn är en blandning av havregryn och fiberrikt vetekli. De är rika på fullkorn och fiber och är också en viktig källa till vitaminer och mineraler.

 

Fikon

Fikon är en frukt som innehåller fibrer och mineraler och som ger en naturligt god och söt smak.

 

Fruktos

Fruktos är en så kallad enkel sockerart som till skillnad från andra sockerarter har ett lågt glykemiskt index. Fruktos är en av byggstenarna i sackaros, vanligt socker.

 

Frystorkade jordgubbar

Frystorkade jordgubbar framställs genom en speciell torkningsprocess där vattnet tas bort från jordgubbarna. Smak, näring och vitaminer bevaras till stor del och jordgubbarna får en krispig struktur.

 

Frystorkade skogsbär

Frystorkade skogsbär framställs genom en speciell torkningsprocess där vattnet tas bort från skogsbären. Smak, näring och vitaminer bevaras till stor del och hållet och bären får en krispig struktur.

 

Fullkorn

Fullkorn är hela kärnan av vete, havre, korn eller råg - antingen hel eller mald. Fullkorn innehåller mycket fibrer och mineraler, ämnen som kroppen behöver.

 

Färgämne

Färgämnen används för att färga eller återställa det ursprungliga utseendet hos livsmedel som fått sin färg påverkad genom bearbetning, lagring eller liknande.

 

Förtjockningsmedel

Förtjockningsmedel är ett ämne som binder vätska för att göra livsmedlet mer tjockflytande.

 

Glukos

Glukos är den vanligaste enkla sockerarten. Den finns i fri form i många livsmedel, ingår i de vanligaste disackariderna och bygger upp stärkelse och cellulosa. Glukos förekommer under många olika namn: dextros, druvsocker och blodsocker.

 

Glukossirap

Glukossirap är en sockerlösning som framställs ur majsstärkelse, ris, vete, potatis eller annan stärkelserik råvara.

 

Gojibär

Gojibär är ett bär som ibland kallas för "superbär". De odlas främst i Kina, men finns även i Sverige som trädgårdsväxt, då kallas den Bocktörne.

 

Grahamsgryn

Grahamsgryn framställs av vetets kärna. Rik på fiber och bidrar med kolhydrater och mineralämnen som kroppen behöver för att må bra.

 

Grynblandning

Grynblandning är en smakfull blandning av råg, vete, havre och korn. Rik på fullkorn, en viktig källa till fiber, vitaminer och mineralämnen. Innehåller nyttiga fiber som hjälper dig att hålla magen i trim.

 

Guarkärnmjöl

Guarkärnmjöl utvinns ur guarväxten, som är en baljväxt. Det används i livsmedeln som förtjocknings- och stabiliseringsmedel.

 

Hallon

Hallon är ett bär som som har en härligt syrlig smak, mycket tack vare sitt innehåll av C-vitamin.

 

Hallongranulat

Hallongranulat är tillverkat av hallon, maltodextrin och förtjockningsmedel och bidrar med en god, söt smak.

 

Hasselnötter

Hasselnötter är en nöt som bidrar med energi, protein och nyttiga omättade fetter. De är dessutom en källa till mineraler.

 

Havre

Havre är 100% fullkorn och laddat med nyttigheter. Det innehåller fiber, betaglukan och är också en viktig källa till vitaminer, mineralämnen och protein.

 

Havreextrakt

Havreextrakt är den produkt som fås då man utvinner vissa av havrens beståndsdelar.

 

Havregryn

Havregryn är 100% fullkorn och laddade med nyttigheter. De innehåller fiber, betaglukan och är också en viktig källa till vitaminer, mineralämnen och protein.

 

Havrekli

Havrekli är yttersta delen av skalat havre. Det är rikt på protein och fibrer. Det är lättsmält och gott och har hög halt av betaglukaner, en slags vattenlösliga fibrer som kan bidra till att bibehålla ett sunt kolesterolvärde.

 

Havremjöl

Havremjöl är ett mjöl gjort på havre och är innehåller därför såväl kolhydrater, protein, vitaminer och mineraler. Dessutom innehåller havremjöl den lösliga fibern betaglukan som kan hjälpa till att bibehålla ett sunt kolesterolvärde.

 

Havrepuffar

Havrepuffar framställs av havre och är rika på kolhydrater.

 

Havtorn

Havtorn är ett bär som ibland kallas för "superbär". Används traditionell till saft och sylt och har en mycket syrlig smak, mycket tack vare sitt innehåll av C-vitamin.

 

Havtornspulver

Spraytorkad havtornsjuice.

 

Honung

Honung bildas av honungsbin från växternas pollen och nektar och används som ett naturligt sötningsmedel.

 

Jordgubbar

Jordgubbar är en skenfrukt som är en viktig källa till C-vitamin och fibrer.

 

Jordgubbsarom

Jordgubbsarom tillförs för att förstärka den goda jordgubbssmaken.

 

Jordgubbsgranulat

Jordgubbs- och blåbärsgranulat är tillverkat av jordgubbar, blåbär, maltodextrin och förtjockningsmedel och bidrar med en god, söt smak.

 

Jordnötter

Jordnöten är fröet från en ärtväxt. Den är energirik, innehåller mycket nyttiga fettsyror och en källa till vitamin E.

 

Kakao

Kakao utvinns från kakaobönan som är fröerna i frukten från kakaoträdet. Kakao innehåller hälsosamma flavonoider.

 

Kakaoflingor

Kakaoflingor är havregryn smaksatt med kakao.

 

Kakaonibs

Kakaonibs är små, krossade bitar från kakaobönan. De innehåller hälsosamma flavonoider.

 

Kakaopuffar

Kakaopuffar består förutom av kakao också av vetemjöl, rismjöl, socker, maltsirap, salt, vaniljarom.

 

Kanel

Kanel är en krydda som utvinns ur barken från kanelträd.

 

Kardemumma

Kardemumma är en krydda från en örtartad kryddväxt.

 

Karragen

Karragen är ett förtjockningsmedel som framställs av alger.

 

Kokos

Kokos innehåller mycket energi och är rikt på medellånga mättade fettsyror.

 

Kokoschips

Kokoschips är rostad kokos och innehåller mycket energi och är rikt på medellånga mättade fettsyror.

 

Kokosflingor

Kokosflingor är torkade små flagor av kokosnötens fruktkött.De innehåller mycket energi och är rikt på medellånga mättade fettsyror.

 

Kokosnötolja

Kokosnötolja är en vegetabilisk olja framställd av kokosnötter. Den innehåller mycket energi och är rik på medellånga mättade fettsyror.

 

Konsistensmedel

Konsistensmedel är ett ämne som tillsätts för att ge produkten en viss önskad konsistens.

 

Kornflingor

Kornflingor är pressat korn som är en källa till mineraler, fibrer och betaglukaner.

 

Korngryn

Korngryn är skalade och klippta gryn av korn. De är en källa till mineraler, fibrer och betaglukaner.

 

Kornmaltsirap

Kornmaltsirap är ett naturligt sötningsmedel, en sirap smaksatt med kornmalt. Kornmalt ger en rund och fyllig smak.

 

Kornmjöl

Kornmjöl är ett fullkornsmjöl malt av det hela skalade kornet. Det gör att kornmjölet är en viktig källa till vitaminer, mineraler och fibrer.

 

Kostfiber

Fibrer finns i stor mängd i skalet på spannmålskärnan. De kan alltså komma från antingen vete, havre, råg eller korn. Fibrer håller magen i form och ger en skön mättnadskänsla.

 

Krossade linfrö

Krossade linfrön har ett högt innehåll av kostfiber, protein och omättade fetter, bl. a den nyttiga fettsyran omega-3. Linfrö är fröet från växten lin.

 

Linfrö

Hela linfrön kommer från växten lin. De passerar mag- och tarmsystem utan att brytas ner och fungerar som en fiber för magen.

 

Linfrö krossade

Krossade linfrön är en viktig källa till kostfiber, protein och omättade fetter, bl a fettsyran omega-3. Linfrö kommer från fröet från växten lin. 

Linfrön hela
Hela linfrön kommer från växten lin och har ett högt innehåll av kostfiber, protein och omättade fetter. Hela passear de mag- och tarmsystem utan att brytas ner och fungerar då som en fiber för magen. Är linfröna däremot krossade fungerar de som en energikälla och ger kroppen nyttiga fetter såsom omega-3. 

Majs
Majs innehåller kolhydrater och är en källa till vitaminer och mineraler. 

Majsmjöl
Majsmjöl innehåller kolhydrater och är framställt av mogen majs som malts till mjöl . 

Majspuffar
Majspuffar innehåller kolhydrater och är framställda av majsmjöl. 

Malt
Malt är säd, vanligen korn, som fuktats med vatten och fått gro. Malt bidrar på ett naturligt sätt med fibrer, tuggmotstånd, färg, smak och arom. 

Maltodextrin
En typ av kolhydrater som är uppbygda av sockerarten maltos. 

Maltsirap
Maltsirap är ett naturligt sötningsmedel, en sirap smaksatt med kornmalt. Malt ger en rund och fyllig smak. 

Mandel
Mandel är den inre kärnan från en stenfrukt (släkt med bl.a. plommon, persika och aprikos). Mandel bidrar med energi, protein och nyttiga omättade fetter. De är dessutom en källa till mineraler. 

Mannagryn
Mannagryn är små gryn som framställs av det inre av vetekärnan. 

Mjölk
Mjölk är rikt på protein och innehåller kalcium och andra vitaminer och mineraler. 

Modifierad stärkelse
Stärkelsen kommer från potatis, majs, tapioka eller ris och har behandlats, modifierats kemiskt, för att den färdiga produktens konsistens inte ska förändras då den lagras. 

Morotsjuice
Morotsjuice är juicen från rotfrukten morot. Morotsjuicens färg kommer från betakaroten, ett förstadie till A-vitamin. 

Morotsjuicekoncentrat
Morotsjuicekoncentrat är ett koncentrat från morotsjuice. 

Natriumalginat
Natrimalginat används som förtjockingsmedel. Det utvinns ur alginsyra som i sin tur framställs ur brunalger. 

Naturlig arom
Naturliga aromämnen, som extraheras direkt ur bär eller frukt. 

Nötter
Nötter innehåller mycket energi och är en källa till nyttiga omättade fetter och mineraler. 

Oligofruktos
Oligofruktos är benämning på fruktosmolekyler som har kopplats ihop i korta kedjor och detta ger ämnet helt andra hälsoeffekter än vanligt fruktos. Oligofruktos kan våra kroppar inte bryta ner och istället blir det näring åt goda bakterier i våra tarmar. 

Papaya
Papaya är en frukt som bidrar med vitaminer och karotenoider. 

Puffad quinoa
Luftiga puffar av quinoa. Quinoa är en ört som innehåller protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen samtidigt som fetthalten är lågt. 

Pumpafrön
Pumpakärnor bidrar med protein och nyttiga omättade fetter. De är dessutom rika på mineralen magnesium. 

Pumpakärnor
Pumpakärnor bidrar med protein och nyttiga omättade fetter. De är dessutom rika på mineralen magnesium. 

Quinoa
Quinoa är en ört som innehåller protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen samtidigt som fetthalten är låg. 

Rapsolja
Rapsolja är en matolja som framställs genom pressning av rapsfrön. 

RDI
RDI är en förkortning för Rekommenderat Dagligt Intag och anges i %. 

Ris
Ris är kolhydratrikt och är en källa till bland annat B-vitaminer. 

Rismjöl
Rismjöl är ett mjöl gjort av ris och är därmed naturligt fritt från gluten 

Rostade kokoschips
Kokoschips är rostad kokos och innehåller mycket energi och är rikt på medellånga mättade fettsyror. 

Rostade kornflingor
Rostade kornflingor är rika på mineraler, fibrer och betaglukan. 

Rundkornigt ris
Rundkornigt ris är kolhydratrikt och innehåller en del vitaminer och mineraler. 

Russin
Russin är torkade vindruvor och innehåller mycket snabb energi och en del fibrer och mineraler. 

Rågflingor
Rågflingor är 100% fullkorn och laddade med nyttigheter. De innehåller fiber och är också en viktig källa till vitaminer och mineralämnen. 

Rödbetsjuice
Rödbetsjuice kommer från rotfrukten rödbeta. Den röda färgen kommer av ett högt innehåll av antocyaniner. 

Salt
Salt är en mineral som består av natrium och klor (NaCl). Natrium är tillsammans med kalium viktigt för att reglera vätskebalansen i kroppen. Salt är också en av våra fem grundsmaker och används som smakförstärkare. För mycket salt kan leda till högt blodtryck. Du bör inte få i dig mer än 5-6 gram salt per dag. 

Siktat havremjöl
Siktat havremjöl är vanligt havremjöl där man siktat bort klidelarna. 

Sirap
Sirap framställs av råsocker och används som sötningsmedel. 

Skogsbär
Lingon, blåbär, och tranbär är exempel på bär som tillhör växtsläktet skogsbär. 

Snabbhavregryn
Snabbhavregryn är 100% fullkorn och laddade med nyttigheter. De innehåller fiber, betaglukan, och är också en viktig källa till vitaminer, mineralämnen och protein. 

Socker
Socker framställs ur sockerbetor och består av sockerarterna glukos och fruktos. Används för att ge söt smak. 

Sockerarter
Sockerarter är en gemensam benämning på mono- och disackarider och är det som tillsammans med oligo- och polysackarider bygger upp kolhydrater. 

Solrosfrön
Solroskärnor bidrar med protein, mineraler och vitaminer och har hög halt av nyttiga fettsyror. 

Solroskärnor
Solroskärnor bidrar med protein, mineraler och vitaminer och har hög halt av nyttiga fettsyror. 

Solrosolja
Solrosolja, en av de mest använda vegetabiliska oljorna, är rik på omega-6 fettsyran linolsyra och innehåller mycket E-vitamin. 

Specialprocessad havre
Havre som behandlats i en hydrotermisk process som bland annat ökar tillgängligheten av vissa näringsämnen och gör att havren stimulerar bildning av protein AF i kroppen då man äter den. 

Stärkelsesirap
Stärkelsesirap framställs ur majsstärkelse, ris, vete, potatis eller annan stärkelserik råvara. Ger söt smak. 

Surhetsreglerande medel
En grupp livsmedelstillsatser som tillsätts för att påverka bas/surhet. 

Svaveldioxid
Svaveldioxid används som konserveringsmedel i livsmedel. 

Torkad papaya
Torkad papaya är en frukt som bidrar med vitaminer och karotenoider. 

Torkade aprikoser
Torkade aprikoser är en frukt som innehåller fibrer, vitminer och mineraler såsom kalium och järn. 

Torkade äppelbitar
Torkade äpplebitar är bitar av äpple som torkats. De är en källa till energ och mineraler. 

Torkat havreextrakt
Torkat havreextrakt är den produkt som fås då vissa av havrens beståndsdelar utvinns. 

Tranbär
Tranbär är ett bär som är rikt på C-vitamin. 

Vaniljarom
Vaniljarom tillförs för att förstärka den goda vaniljsmaken. 

Vannilin
Vanillin är ett smak- och doftämne, som är den överlägset tydligaste komponenten i vaniljsmaken.

Vassle
Vassle är en av biprodukterna som erhålls av mjölk vid osttillverkning och innehåller B-vitaminer, mineraler och proteiner. 

Veg olja
Vegetabilisk olja utvinns ur råvaror från naturen - från växter och örter - som t. ex ur olika frön, frukter och nötter. 

Vegetabilisk olja
Vegetabilisk olja utvinns ur råvaror från naturen - från växter och örter - som t. ex ur olika frön, frukter och nötter. 

Veteflingor
Veteflingor framställs av hela vetekorn som ångas och valsas till flingor. De ger nyttiga fibrer och innehåller mineraler och vitaminer. 

Vetegluten
Vetegluten är en typ av protein från vete. (Det är detta som gör att det går att baka luftigt bröd.) 

Vetegroddar
Grodden från vetekärnan. Innehåller mycket fleromättade fetter. 

Vetekli
Vetekli är skaldelen av vete. Det är rikt på fibrer och mineraler. 

Vetemjöl
Vetemjöl består till största delen av kolhydraten stärkelse och är en källa till B-vitaminer. 

Vetestärkelse
Vetestärkelse är stärkelse urvunnet ur vete.

Vinsyra
Vinsyra förekommer rikligt i frukter och bär. Den tillsätts i produkter för att fungera som surhetsreglerande medel samt antioxidationsmedel. 

Äppel- och vaniljarom
Äppel- och vaniljarom tillförs för att förstärka den goda smaken. 

Äppelbitar
Äppelbitar är torkade bitar av äpple som är en källa till energi och mineraler. 

Äppeljuice
Äppeljuice är juice från äpple, en källa till energi och mineraler. 

Äppelsyra
Äppelsyra förekommer rikligt i frukter och bär. Den tillsätts i produkter som konserveringsmedel.

Äpple
Äpple är en frukt som är en källa till energi och mineraler.