Vi kallar vår egenutvecklade havre från AXA för Superhavre. Tillsammans med våra ägare, Lantmännen, har vi arbetat med att förfina och utveckla vår havre i över 100 år. Låt oss berätta lite om vad det är som gör att vi tycker att den är super.


 

 

Det börjar med ett frö…

Vår havre väljs med omsorg och vi använder enbart våra egenutvecklade havresorter i våra produkter. Havren är förädlad för att trivas i det Nordiska klimatet där den får tid på sig att mogna och långsamt laddas med kraft från naturen. Vi tror på en sund odling där allt ifrån vilket frö som sås, till hur marken brukas och havren skördas spelar en viktig roll för oss och våra framtida generationer. Därför är vår havre ansvarsfullt odlad med hänsyn tagen till dig, miljön och naturen. 

 

 

 

 …som blir ett gryn…

När havren skördats kommer den till vår havrekvarn i Järna. Här tar våra kvarnmästare vara på hela råvaran. Skalet blir till bränsle i vår ångpanna Iris som sedan driver hela fabriken. Havrekärnan ångar vi och valsar tills grynet får exakt rätt tjocklek och tuggmotstånd. Genom vår verksamhet och kunskap i hela kedjan från jord till bord ser vi till att havren omsorgsfullt hanteras för bästa kvalitet, hela vägen från åkern till färdig produkt. 

 


…och gör dig gott!

Havre innehåller en massa lösliga fibrer som kan hålla kolesterolet i schack* och magen i balans**. Dessutom är havregryn en fullkornsprodukt med ett rikt innehåll av vitaminer (Vitamin B1), mineraler (Järn & Magnesium) och antioxidanter (Zink). Våra havregryn är med andra ord fulladdad med naturligt god kraft, så att du kan använda den till att vara ditt bästa jag!

Vi kallar det vårt Superhavre, naturligt god kraft!

 

 

*Havregryn innehåller betaglukan – en naturlig fiber som har visat sig sänka kolesterolhalten i blodet. En hög kolesterolhalt är en riskfaktor för utvecklingen av hjärt- och kärlsjukdommar. För att få en positiv effekt på kolesterolvärdet bör du få i dig 3 g havrebetaglukan varje dag. En mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil bidrar till en god hälsa.

**Spannmålsfibrer från havre bidrar till att öka volymen av tarminnehållet.

 

Naturligt laddad med kraft

Havre är sannerligen Nordens egna superfood, naturligt laddad med näringsämnen och härlig energi. Det sägs att havren trivs som bäst i det nordiska klimatet. Vi är stolta över att ha denna fantastiska råvara så nära oss.  Vi tror nämligen på känslan som kommer av att ha kraft till både det du måste och det du älskar. Därför utvecklar vi alltid våra produkter med vårt alldeles egna superfood som bas.

DÄRFÖR TYCKER VI ATT HAVRE ÄR SUPER: 

  • Havregryn är alltid 100% fullkorn.
  • Har ett rikt fiberinnehåll.
  • Innehåller betaglukan, en löslig fiber som är blodsockerreglerande* och har visat sig sänka kolesterolnivån**.
  • Är en bra vegetabilisk proteinkälla med hög proteinkvalitet.
  • Har ett rikt innehåll av Vitamin B1, Järn, Magnesium och antioxidanten Zink.

*Intag av betaglukan från havre som en del av en måltid bidrar till att minska blodsockerhöjningen efter måltiden. Gynnsam effekt uppnås vid intag av betaglukaner från havre eller korn som en del av en måltid. **En hög kolesterolnivå är en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. För att få en positiv effekt på kolesterolvärdet bör du få i dig 3 g havrebetaglukan varje dag. En mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil bidrar till en god hälsa.