Ugnsbakad morotsgröt med frötopping
Ge gröten en rotfruktsboost med rivna morötter och morotsjuice! Sötman kommer från torkade dadlar och sirap och gröten ungsbakas för en extra lyxig frukost.
Ingredienser
- 10 dl AXA Havregryn Steel Cut Oats
- 2 dl GoGreen Chiafrön
- 3 tsk bakpulver
- 3 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 6 dl morotsjuice
- 1 dl sirap
- 6 dl havredryck
- 8 dl morot, skalad och riven
- 2 dl torkade dadlar, skurna i mindre bitar
Topping
- 1,5 dl GoGreen Pumpakärnor
- 1,5 dl GoGreen Solroskärnor
- 2 msk honung
Så tillagar du receptet
1. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg, morotsjuice, sirap och havredryck i en separat bunke.
2. Slå blandningen över de torra ingredienserna och blanda med riven morot och dadlar.
3. Topping: Blanda ihop frön och honung.
4. Häll smeten i en form och strö över frötoppingen. Baka i ugn på 180°C i ca 30–40 minuter.