Steel Cut Havreotto

Vem säger att risotto måste göras på ris? Här kommer en läcker variant med havregryn, skogens svamp och svensk Västerbottenost.

Betyg
3,3/5 baserat på 761 röster.
  • Tillagningstid: 20 minuter
  • 4 portioner
Ingredienser
  • 7-8 dl kycklingbuljong
  • 3 dl AXA Steel Cut Havre
  • 1 bananschalottenlök
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • Salt och peppar 
  • 2 dl grönkål

 

Så tillagar du receptet

1. Finhacka löken och bryn den mjuk i olivolja. Tilsätt skivade champinjoner och stek dem på medelvärme till de fått färg. Koka under tiden upp buljongen och ställ åt sidan medan svampen steks. 

2. Koka upp Steel Cut havre med 5 dl av buljongen. Rör om och låt den småkoka på medelvärme och späd med mer buljong när den tjocknar. Salta och peppra efter smak. 

3. Stek grönkålen på medelvärme i en stekpanna så att den mjuknar och får en frisk grön färg.

4. Efter drygt fem minuter så är havre-risotton klar. Blanda i lök, champinjon och Västerbottenost och rör om. Häll på mer buljong till önskad konsistens. Strö över grönkål och servera.