Davosgröt med rivet äpple, hasselnötter och yoghurt

Ett mättande och gott mellanmål, ja eller frukost, som håller flera dagar i kylskåpet! Enkel att förbereda natten innan och fulladdad med frukt och bär.

Betyg
3,5/5 baserat på 425 röster.
  • Tillagningstid: 5 minuter + över natten
  • 6 portioner
Ingredienser
  • 4 dl AXA Havregryn eller valfri müsli
  • 4 dl mjölk
  • 1 rivet äpple
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter
  • 150 g finhackade färsk frukt och/eller bär 
  • 2 dl naturell yoghurt 3 %
  • 2 msk flytande honung
Så tillagar du receptet

1. Riv äpplet och blanda i en skål med havregryn/müsli och mjölk. Ställ i kylen över natten.

2. Nästa morgon: skär frukten i små bitar (eller använd bär) och varva med müsliröran och yoghurt i en tallrik.

3. Ringla över flytande honung. Toppa med grapefrukt, kiwi, hasselnötter och plommon.