20% RABATT PÅ ER DRICKASERVICE UNDER VASALOPPET

Elitåkarna fyller på vätska var 20:e minut. Det är för att kroppen inte ska gå tom på energi och man ska träffa en ökända väggen. VasaSvahn erbjuder 20 % i rabatt på drickaservice till alla Axa Sports Club-medlemmar under Vasaloppet.

Drickaservice Vasaloppet

En väl fungerande drickaservice är ett av de allra enklaste sätten att tjäna tid och placeringar på ett Vasalopp utan att för den delen träna mer. Fördelarna är att du tjänar tid på att inte behöva stanna på de ordinarie vätskestationerna efter banan, du får istället flaskan i farten med hjälp av våra drickalangare samt att du minskar risken att gå tom på vätska och energi avsevärt. Du kommer att få ca 4 liter vätska (7 flaskor x 5,5 – 6 deciliter = ca 4 liter). Med hjälp av detta upplägg kommer du verkligt nära elitåkarnas proffsiga drickaservice, elitåkare dricker ca 2 dl var 20:e minut.

Du startar med ett vätskebälte med en flaska på ryggen. Du får en flaska och en påse sportdryck när du beställer servicen, den blandar du själv innan start och dricker av tills du kommer till den första servicestationen. Vi har sex stationer efter banan där du ”pantar” din flaska (slänger den och får en ny). Totalt får du sju flaskor Vitargo; fem flaskor som innehåller Vitargo+ Electrolyte och två flaskor med Vitargo Professional som innehåller grenade aminosyror och koffein.

Mer exakt förklaring och karta med servicestationerna får du när du beställer via formuläret nedan. Beställningar kan även göras direkt vid vallningsstationerna i mån av plats.

Pris för Axa Sports Club medlem 640 kr Ordinarie priset för drickaservicen är 800 kr (Alla Axa Sports Club medlemmar har 20 % rabatt)

Betalning, karta/instruktioner och utlämning av flaskan sker vid Vasasvahns vallaservice i sälen och Mora. Du hittar dem här.

I Mora ligger vallaservicen ca 250 m från vasaloppsmålet.
Se karta här

I Sälen har vi kvar samma ställe som tidigare, vid Berga By i direkt anslutning till Vasaloppsstarten.
Se karta här

OBS Drickastationerna finns bemannade baserat på en åktid av 10 tim och 30 min.
Så för att ha nytta av drickaservicen bör du åka på 10.30 eller snabbare
Anledningen är att vi inte kan ha kontroll på om åkare har brutit eller inte startat.

Klicka här för anmälan