I rampljuset: Skidåkaren Adam Steen

Låt oss presentera en av  AXA Sports Clubs samarbetspartner, Adam Steen. Han driver en av Sveriges största skidbloggar, där du kan läsa mer om Adams träningstips och uppladdningar inför loppen. Inspireras du också!

Om Adam 

Mitt namn är Adam Steen, jag är 34 år och bor i Borlänge. Förutom att tävla i längdskidor och en del löpning så fyller jag dagarna med att umgås med min son Alfons på ett år och så jobbar jag som assistent på en skola.

Jag har tävlat för Axa SC i tre vintrar nu och trivs med det. Jag försöker träna så gott jag kan och mitt fokus är mot långlopp på skidor hemma i Sverige. Målet med vintern är att hamna på pallen i de svenska lopp jag kör och att komma topp-50 i Vasaloppet (min bästa placering är 48, år 2015). Förra säsongen var på väg att bli lovande, trots att jag drog axeln ur led i oktober och hade en ganska trevande start. Men sedan blev det bättre och bättre med bland annat en tredjeplats i Orsa Grönklitt Ski Marathon och seger i Bergebo Ski Marathon. Därefter fick säsongen ett abrupt slut i februari med en lätt hjärtmuskelinflammation. Trist, men jag fick vila i en månad och sedan smyga igång så smått och är nu åter på en nivå minst som förra året.

Jag driver en blogg som är en av skidsveriges största och ni hittar den här: http://www.adamsteen.se/, den uppdateras dagligen och jag skriver om all min träning där. Ibland kan den vara lite kontroversiell, men ofta är det med glimten i ögat.

Är det någon som undrar något så är ni välkomna att kontakta mig, säkrast via mail:adam@adamsteen.se. Jag kan även bistå med teknikhjälp på rullskidor + skidor, träningsupplägg och vallning.

Hoppas vi ses i vinter! 

//Adam