Proteinmuffins med Chokladsmak

Grymt goda chokladmuffins där sötman kommer från honung och banan istället för socker. Havregryn och ägg gör att proteinhalten ligger högt, och gör dessa muffins perfekt om du är sugen på något gott efter träningen eller som mellanmål.

Betyg
3,3/5 baserat på 1691 röster.
  • 25 minuter
  • 10 muffins
Ingredienser

2 dl AXA Havregryn
4 ägg
1 dl kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
½ dl honung eller agave
2 msk kokosfett
1 mosad banan
1 dl mjölk
1 dl kokosflingor

 

Så tillagar du receptet

1. Mixa havregrynen till mjöl.

2. Vispa ägg och honung. Tillsätt havremjöl, kakao, salt, kokos och bakpulver.

3. Blanda ner en mosad banan och mjölk.

4. Häll upp smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.

5. Njut