Oat bites - chokladbollar utan gluten och laktos

Underbara chokladbollar som är fria från både gluten och laktos. Smaksätt dem med någon av våra förslag nedan, så blir de nästan som praliner!

Betyg
3,0/5 based on 945 votes.
  • 25-30 oat bites
Ingredienser
Så tillagar du receptet

Mixa ihop samtliga ingredienser i en bra matberedare som klarar att mixa smeten. Smeten ska bli nästintill slät. Blanda i den smaksättning som du gillar bäst, det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Smeten eller de färdigrullade bollarna håller sig fräscha i kylen i upp till en vecka om de är väl inplastade. Servera Oat bites rumstempererade, då kommer smakerna fram.

Lime & blåbär
Blanda i skal från två lime och rulla i blåbärspulver.

Aprikos & ingefära
Byt ut 12 dadlar mot 12 torkade aprikoser och smaksätt med 2 tsk färskriven ingefära. Rulla i hackad mandel.

Snickers
Byt ut kokosoljan i grundreceptet mot crunchy jordnötssmör och rulla i kakao.

Kardemumma & kokos
Blanda i 2 tsk stött kardemumma och rulla i rostad riven kokos.

Hallon & lakrits
Blanda i 1 dl mosade färska hallon, 1 dl extra havregryn och rulla bollarna i lakritspulver.